Pagina's

Recept speculaas

Ingrediënten:
- 200 gram boter (kamertemperatuur)
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel speculaaskruiden


Bereiding:
1. Meng de boter, suiker en eieren met een mixer.
2. Meng de speculaaskruiden met het bakmeel en voeg het in verschillende delen toe aan het botermengsel. In het begin gaat dat het best met een houten lepel, begin met je handen te kneden als het wat minder plakt. Kneedt het goed door tot het een goed samenhangend deeg is.
3. Maak van het deeg een grote bol. Dek het af en laat het 1 of 2 nachten rusten in de koelkast.
4. Laat na het rusten het deeg op kamertemperatuur komen en steek figuurtjes uit het dun gerolde deeg of vul er een speculaasplank mee om figuurtjes met reliëf te krijgen. De dikte van het deeg bepaald de structuur, hoe dunner hoe knapperiger.
5. Bak in een oven van 175°C voor 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de dikte van het deeg en hoe knapperig je ze wil. Laat ze even op de bakplaat liggen totdat ze stevig zijn en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...