Pagina's

Recept kaneelbroodjes

Dit recept voor kaneelbroodjes kan je aanpassen naar je eigen wensen. Dit recept is voor 6 grote broodjes (zie foto) of meer kleinere. Je kan rozijnen toevoegen aan het recept om er rozijn/kaneelbroodjes van te maken en ook de glazuur op de broodjes is optioneel.

 
Ingrediënten:

Voor het deeg:
- 125 ml warme melk (45 graden Celsius)
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 40 gram gesmolten boter
- 300 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1,25 tl snelgist

Voor de vulling:
- 115 gram bruine basterdsuiker
- 1,25 tl kaneelpoeder
- 40 gram zachte boter
Optioneel: - rozijnen

Optioneel:
Voor het glazuur:
- 50 gram zachte roomkaas
- 25 gram boter
- 100 gram poedersuiker
- 0,25 tl vanille-extract
- snufje zout

Bereiding:
1. Los de gist op in de warme melk in een grote kom. Mix de suiker, boter, zout en eieren erdoor. Voeg de bloem toe en mix goed door. Kneed het deeg met de handen tot een samenhangende bal. Leg deze in een kom en laat dit op een warme plek minimaal een uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is. Je kan het deeg ook de avond van tevoren maken, zodat je de broodjes de volgende dag snel kan maken als ontbijt.
2. Meng in een klein kommetje de bruine suiker en kaneel door elkaar, met de eventuele rozijnen. Rol het deeg uit tot een rechthoek. Voor grote broodjes maak je een rechthoek van 15 bij 20 cm, voor kleinere broodjes rol je het deeg dunner uit. Smeer het deeg in met de zachte boter en bestrooi het met het suiker/kaneel mengsel. Rol het deeg op en snij het in 6 gelijke stukken voor grote broodjes en in meer stukken voor kleinere broodjes.
3. Leg de stukken op een bakplaat met bakpapier. Dek de bakplaat af en laat het ongeveer 30 minuten rijzen totdat ze in volume verdubbeld zijn. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
4. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten, totdat ze mooi lichtbruin van kleur zijn.

Optioneel:
Terwijl de broodjes in de oven zitten, klop je de roomkaas, boter, poedersuiker, vanille-extract en zout door elkaar. Smeer dit mengsel over de broodjes voor je ze serveert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...