Pagina's

Recept Irish coffee cupcakes

Ingredienten:

Voor 8 cupcakes:
- 130 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/8 theelepel baking soda
- 1/8 theelepel zout
- 60 ml kokend water
- 1 eetlepel instant espresso poeder
- 30 ml melk
- 60 gram boter
- 50 gram suiker
- 55 gram bruine basterd suiker
- 1 groot ei
- 1 eetlepel whiskey

Voor frosting:
- 120 ml slagroom
- 1/2 eetlepel poedersuiker
- 2 eetlepels whiskey

Bereiding:
1. Los de instant espresso poeder op in een beker of kom met kokend water. Laat het afkoelen en voeg de melk toe. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Meng met de mixer in een grote kom de boter met de suiker en de bruine suiker tot een licht romig mengsel in ongeveer 2-3 minuten. Voeg tijdens het mixen het ei toe en mix het door elkaar.
3. Voeg nu om en om een beetje van het bloemmengsel en van het koffiemengsel toe en mix alles goed door elkaar tot een gladde massa.
4. Vul de cakevormpjes en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen voor je de frosting erop spuit.
5. Voor de frosting mix je de slagroom, poedersuiker en whiskey tot een romige stevige massa. Voordat je de afgekoelde cakejes met de frosting versierd kan je nog wat extra whiskey aan de cakejes toevoegen door wat gaatjes in de cakejes te prikken en er wat whiskey over te sprenkelen. Daarna de cakejes versieren met de frosting en als laatste wat espresso poeder of cacoa poeder over de cakejes sprenkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...