Pagina's

Recept basis cake

Ik gebruik dit recept vaak als basis voor mijn taarten.

Ingredienten:
 - 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 250 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren (op kamertemperatuur)
- 250 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius (heteluchtoven) en vet het bakblik in.
2. Mix de boter, de suiker en de vanillesuiker goed door.
3. Een voor een de eieren toevoegen tot het ei goed is vermengt.
4. Als het deeg mooi glad is langzaam de meel toevoegen in kleine hoeveelheden.
5. Mix het deeg nog even goed door op hoge snelheid zodat het mooi glad is.
6. Doe het deeg in de bakvorm en zet hem in de oven.
7. Bak ongeveer 65 minuten tot de cake terugveert als je er voorzichtig met je vinger op drukt.

Tip: Het handige van dit recept is is dat het makkelijk groter en kleiner te maken is doordat de ingredienten allemaal makkelijk te delen zijn. Voor een klein taartje of cakeje gebruik je dan  bijvoorbeeld van alles 150 gram en 3 eieren. De vanillesuiker doe ik dan altijd een beetje op gevoel verdelen in 3/5 zakje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...