Pagina's

Recept kaneelijs

Voor 1 liter kaneelijs

Ingrediënten:
- 500 ml room
- 250 ml volle melk
- 4 eidooiers
- 250 ml honing
- 2-4 eetlepels kaneel

Bereiding:
1. Verwarm de room en de melk in een pan op laag vuur. Roer af een toe en zorg dat het mengsel niet kookt. Als het goed is opgewarmd kan je de kaneel erdoor heen roeren.
2. Roer de eidooiers in een kom met een garde los. Voeg de honing toe en meng het er goed doorheen.
3. Voeg nu een paar eetlepels van het warme room-melk mengsel aan het ei mengsel toe en roer het goed door met een garde. Giet hierna het ei-honing mengsel in de pan room-melk mengsel en blijf het ondertussen goed door roeren met de garde. Laat dit nu een paar minuten op een laag vuur staan en roer het af en toe door.
4. Het mengsel is goed als je op de achterkant van een houten lepel een lijn in het mengsel kan trekken die duidelijk zichtbaar blijft.
5. Hierna giet je het mengsel door een vergiet om klontjes kaneel eruit te halen en zet je het mengsel minstenns 4 uur in koelkast om het af te koelen.
6. Het mengsel kan als het goed is afgekoeld in de ijsmachine.

Toen ik dit ijs maakte heb ik het 45 minuten in de ijsmachine gehad, maar toen was het nog best zacht. Na een uurtje of twee in de vriezer was het nog steeds zachter dan ik normaal gewend ben, maar het was daardoor goed te scheppen. Ik serveerde het ijs bij een tarte tatin met appel dus dat was een erg lekkere combinatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...