Pagina's

Recept chocolade biscuit

Ingrediënten:
- 50 gram cacaopoeder
- 100 gram donkere basterdsuiker
- 2,5 dl kokend water
- 125 gram roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 225 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel natriumbicarbonaat
- 2 theelepels vanille-extract
- 2 eieren

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven) en vet de bakvormen in.
2. Meng de cacaopoeder, de basterdsuiker en het kokende water in een kom samen tot een glad papje.
3.  Klop de boter en kristal romig met de mixer.
4. Meng de bloem, bakpoeder en natriumbicarbonaat in een andere kom met elkaar.
5. Druppel het vanille-extract bij het botermengsel tijdens het mixen.
6. Voeg nu een eetlepel van het droge mengsel toe en daarna 1 ei. Wacht tot het ei goed in het mengsel is opgenomen en voeg vervolgens weer een eetlepel bloem en een ei toe. Klop vervolgens de rest van de droge ingrediënten erdoor.
7. Zet nu de mixer uit en spatel het cacao papje door het beslag. Het wordt nu een vrij dun beslag.
8. Spatel nu het beslag in de bakvormen en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. De cake is klaar al hij terug veert als je voorzichtig met je vinger op de bovenkant drukt.
9. Laat de cake buiten de oven afkoelen en haal na 5 minuten uit de bakvorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...